به گزارش آوای سیدجمال به نقل از نافع، علی اصغر آخوندی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: 3 جریان وابسته به اصلاح طلبان افراطی که تفکر روشنفکری دینی ، ملی مذهبی و اصلاحات آمریکایی هستند، مبانی فکری خاص خود را دارند.
وی اظهار داشت: انگیزه این 3 جریان این است که می گویند اسلام قابل پیاده شدن در جامعه نیست و باید با تفکرات غربی جامعه را ساخت، اما چون جامعه ، تفکرات غربی را نمی پذیرد لذا باید آن را تحت لوای اسلام عرضه کرد.
آخوندی افزود: از این رو به تفکرات و اعتقادات غربی رنگ و بوی اسلام می دهند و مبانی غربی را پیاده و فقط کلمه اسلامی را به این مبانی اضافه می کنند.
این تحلیل گر سیاسی در ادامه به بیان مبانی فکری این 3 جریان تندرو پرداخت و گفت: شعار آزادی خواهی در زمینه های فردی و اجتماعی و اقتصادی سر می دهند و این امر را مقدم بر دین می شمارند.
آخوندی با بیان این که این جریان ، تفسیر حسی و تجربی از مفاهیم دین دارد افزود: این جریان ، عقل محوری را مقدم بر وحی محوری می داند و در مسائل مذهبی تمایل به تسامح و تساهل دارد.این به این معناست که به فریضه امر به معروف و نهی از منکر اعتقادی ندارند.
وی همچنین گفت: در مبارزه به شیوه مسالمت آمیز معتقد بوده و در امور اقتصادی طرفدار خصوصی سازی هستند.
آخوندی افزود: این طیف اعتقادی به حکومت اسلامی ندارند و دین را با دموکراسی غربی سازگار نمی دانند و در بحث دین و دنیا و سیاست ، قائل به مشی سکولاری به معنای جدایی دین از حوزه سیاست هستند.
این تحلیل گر سیاسی اظهار داشت: جریان اصلاح طلبان افراطی در بحث ولایت فقیه نظرات مختلفی دارند و برخی حتی مرجعیت دینی را قبول ندارند.
آخوندی افزود: برخی ولایت فقیه را قبول ندارند و برخی دیگر صرفا در حد قانون اساسی و برخی صرفا حالت تشریفاتی برای رهبر قائل هستند.
وی گفت: این گروه مشروعیت حکومت را منوط به رای مردم می دانند د رحالی که اصولگرایان معتقدند مشروعیت حکومت با خداست و مقبولیت آن از سوی مردم است.
آخوندی، همچنین گفت: آمریکا و کشورهای غربی را الگوی تمدن و پیشرفت می دانند و معتقدند برای رسیدن به توسعه و پیشرفت باید راه همان ها را طی کرد.
وی به بیان طیف دیگری از اصلاح طلبان پرداخت که در حد میانه و یا ارزشی هستند که از جمله آنها می توان به حزب مردم سالاری و مجمع روحانیون مبارز اشاره کرد.
آخوندی به برخی جریانات اصلاح طلب در زمان ریاست جمهوری خاتمی اشاره کرد و گفت: جریان حلقه کیان که از دهه 70 در دفتر ماهنامه کیان فعالیت خود را اغاز کرد حدود 107 عضو داشت که در راس آنها عبدالکریم سروش ، اکبر گنجی، علوی تبار و آقاجری قرار داشتند و خاتمی ، سروش را به کنفرانس های اسلامی می فرستاد تا سخنرانی کند.
وی افزود: از جمله محورهای فعالیت حلقه کیان این بود که آنها بر جدایی نسل جوان از مظاهر دینی ، روحانیت ستیزی، تساهل و تسامحو ترویج حق ارتداد و زیر سوال بردن عصمت انبیا ، توسل و شفاعت، سعی و اهتمام جدی داشتند.
آخوندی در پایان گفت: اکنون کشور ما به دو قطب اصولگرایی و اصلاح طلبی تبدیل شده و این 2 طیف در انتخابات اخیر صف بندی کرده اند که امیدواریم دلسوزان نظام و انقلاب وارد عرصه شوند و مردم نیز با انتخاب عاقلانه و منطقی و شایسته خود، آینده خوبی را برای مملکت رقم بزنند.
پایان پیام/ن
دیدگاه شما