فهیمه بهزادی، مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد در گفتوگو با خبرنگار آوای سیدجمال، با اشاره به ضرورت اجرای سیاستهای جوانی جمعیت، اظهار کرد: از جمعیت ۱۰۲ هزار نفر اسدآباد بیش از ۱۵ هزار سالمند در این شهرستان وجود دارد که این آمار معادل ۱۵ درصد جمعیت شهرستان است.
وی با بیان اینکه در تعریف مرکز بهداشت افراد 60 سال سن سالمند هستند، گفت: از این جمعیت سالمند ۵۲ درصد خانم و 47 درصد مرد هستند.
مدیر گروه سلامت دانشکده علوم پزشکی اسدآباد تصریح کرد: جمعیت میانسال این شهرستان 46 هزار و 126 نفر معادل 43 درصد جمعیت شهرستان است که افراد میانسال هم سنین 30 تا ۵۹ سال هستند. در واقع میانسال 59 ساله امسال سال آینده به جمع سالمندان میپیوندد و با این حساب از جمعیت بارور و جوان ما خارج میشوند. متأسفانه با سرعت به سمت بحران سالمندی پیش میرویم.
وی اذعان داشت: جمعیت جوان ما که 18 تا 29 سال و بهترین سن بارور هستند، 17 هزار و 100 نفر هستند، که از این تعداد ۷ هزار نفر جمعبت ازدواج نکرده داریم.
بهزادی با بیان اینکه آمار ازدواج 6 ماهه اول امسال ۳۸۹ مورد بوده است، گفت: البته آمار طلاق هم در این مدت 96 مورد بوده که نسبت به مدت مشابه روند کاهش داشته است.
وی با بیان اینکه ۷۴ قانون جوانی جمعیت به ادارات ارسال شده که از این تعداد ۲۴ مورد مربوط به وزارت بهداشت و مابقی به دیگر دستگاههای مرتبط است، گفت: باید تغییر نگرش را در روند فرزند آوری در خانواده ها ایجاد کنیم. شعار تک فرزندی را تغییر دهیم و خانواده ها را بر این باور برسانیم که فرزند بیشتر شادمانی در بنیان خانواده خواهد داشت.
مدیر گروه سلامت جمعیت و خانواده معاونت بهداشتی دانشکده علوم پزشکی اسدآباد با بیان اینکه قانون جوانی جمعیت برای ۷ سال نوشته شده که درصورت عدم تحقق امار بالای جمعیت جوان باید قوانین تغییر کند، افزود: این طور که پیداست با کاهش فعالیت اجتماعی و اقتصادی و البته نشاط اجتماعی جوانی جمعیت نخواهیم داشت و بنابراین باید همه دغدغه مندانه کار کنیم.
وی با اشاره به چالش های پیشرو برای ازدواج ونان، گفت: یکی از این چالش ها عدم پرداخت به موقع وامهای ازدواج به زوجین و یا سختگیری های بی مورد است.
بهزادی از برگزاری همایش مادران تک فرزند و بی فرزند و ایجاد مرکز باروری در این شهرستان در راستای جوانی جمعیت خبر داد.
انتهای پیام/ن
دیدگاه شما