![SAM_0536-copy-1024x76812](http://www.ava-seyedjamal.ir/wp-content/uploads/SAM_0536-copy-1024x768121.jpg)
مهندس کامران اکبری شایگان *
ميراث فرهنگي شامل آثار باقيمانده از گذشتگان است كه نشانگر حركت انسان در طول تاريخ مي باشد و با شناسائي آن زمينه شناخت هويت و خط حركت فرهنگي او ميسر مي گردد و از اين طريق زمينه هاي عبرت براي انسان فراهم ميآيد.
به طور کلی : میراث فرهنگی، آن چیزی است که از گذشته به یادگار باقی مانده، بیان گر فرهنگ و تمدن گذشتگان یک ملت می باشد. بر این اساس، میراث فرهنگی، شامل مکان های تاریخی و مذهبی، نظیر مساجد، حسینه ها، زیارتگاه ها، کلیساها، کنیسه ها، اشیاء و صنایع تاریخی، آثار علمی، هنری و هر چیزی است که با این موضوع در ارتباط باشد.
لذا بخاطر ارزش بالای فرهنگی و تاریخی بعضی از این آثار طی عهدنامهای بینالمللی که در تاریخ ۱۶ نوامبر ۱۹۷۲ میلادی به تصویب کنفرانس عمومی یونسکو رسیده و موضوع آن حفظ آثار تاریخی ، طبیعی و فرهنگی بشر ست که اهمیت جهانی دارند و متعلق به تمام انسانهای زمین، فارغ از نژاد، مذهب و ملیت خاص در فهرست جهانی یونسکو به ثبت می رسند. که در کشور ما 15 اثر در این فهرست به ثبت رسیده اند.
وظيفه سازمان میراث فرهنگی شامل پژوهش ، نظارت ، حفظ و احيا و معرفي آثار با ارزش فرهنگي- تاريخي از طريق ایجاد و توسعه موزه ها و نمايشگاهها مراکز اسناد و مدارک میراث فرهنگی و نظاير آن و تشویق مردم به مشارکت در فعالیت های مربوط به شناسایی حفظ و احیای میراث فرهنگی و تشکیل و گسترش انجمن های میراث فرهنگی است.
برای هر یک از ما پیش آمده است به طور کاملا اتفاقی پا به منطقه ای گذاشته ایم که پر از تکه سفال های تاریخی است ، چرا بیشتر از این که به فکر سامان دادن این تکه ها باشیم به فکر برداشتن غنیمت از آنیم؟ اگر جام طلایی در این منطقه پیدا کنیم چه کار می کنیم؟ برای خود بر می داریم؟ تحویل سازمان مربوطه می دهیم؟ یا آن را در جای خود رها می کنیم؟ اگر اثری فرهنگی است پس متعلق به تمامی انسان هایی است که در این جهان هستند، یعنی روزی خالق این اثر آن را برای دیگر انسان ها خلق کرده است. پس بزرگ تر ببینیم و بدانیم که ما هم می توانیم وظایفی در برابر آثار فرهنگی داشته باشیم، ممکن است امروز این وظیفه را با نمایش درست آن به تمامی انسان ها انجام دهیم و فردا با نگهداری و حفاظت آن در برابر غارتگران به گونه ای دیگر خدمتی به این اثر فرهنگی کرده باشیم.
آن چه اهمیت دارد برخورد درست ما به عنوان یک انسان در هر جای دنیا، با این آثار است.
شهرستان اسدآباد
در شهرستان اسدآباد بالغ بر یکصد و پنجاه اثر تاریخی و فرهنگی وجود دارد که 58 اثر از این مجموع در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. که قدمت بعضی از این آثار به دوره های هزاره 5 و 6 قبل از میلاد میرسد. که حفظ و حراست و نگهداری مرمت این آثار و بناهای تاریخی و فرهنگی شهرستان مستلزم داشتن اعتباری خوب و عالی است .
ضمن تقدیر و تشکر از فرماندار و نماینده مردم شهرستان درمجلس که در تمام مراحل و مشکلات مدد و یاری گر این اداره بوده و هستند ، آثاری چون حمام صفوی (حمام نیلوفر) – آب انبار صفوی – کتیبه های سلطانیه – کتیبه آقاجان بلاغی – مسجدمیرزاآقاجانی – پل شکسته و ... که به علت تخصیص نیافتن اعتبار لازم در سال گذشته مرمت بعضی از این بناها نیمه تمام مانده است و در سال جاری و با همت این عزیزان با اختصاص اعتبار لازم بتوانیم مرمت این آثار را به اتمام برسانیم و برای بازدید مردم شریف و عزیز شهرستان و گردشگران عزیز آماده سازیم.
* رییس اداره میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع دستی اسدآباد
دیدگاه شما