آخرین اخبار

20. تير 1392 - 3:42   |   کد مطلب: 9435

sb-os8913

استاندار همدان خواستار بررسی وضعیت معادن نیمه فعال و راکد استان و کمک به احیای آنان شد.

به گزارش آواسیدجمال به نقل ازایرنا ˈعلی محمد آزادˈ شامگاه چهارشنبه در نشست توسعه معادن همدان گفت: عمده مشکلات مربوط به بخش معدن با کمک مسوولان قابل رفع است.

وی اضافه کرد: علت تعطیلی برخی از معادن بررسی و در صورت داشتن مشکلات ادرای اینگونه مشکلات در مدت یک هفته از سوی فرماندارن رفع شود.

وی بیان کرد: طرح مشکلی همچون نبود بازار و صرفه اقتصادی قابل قبول نیست چراکه در حال حاضر ذخایر معدنی دارای بازار و درامد خوبی هستند.

بالاترین مقام اجرایی استان همدان گفت: تسهیلاتی برای رفع مشکلاتی همچون ناتوانی مالی بهره بردار ÷رداخت شود تا شاهد فعالیت دوباره معادن راکد این استان باشیم.

آزاد تصریح کد: برخی از معادن به علت بوز اختلاف در بین بهره برداری تعطیل شده که در صورت رفع نشدن مشکلات داخلی مجوز فعالیت آنها باطل می شود.

وی گفت: برای بهره برداری بهینه از معادن موجود در استان باید از توان و ظرفیت اهالی روستایی ساکن در حومه معدن بهره گرفت.

استاندار همدان تاکید کرد: در صورت استفاده از توان افراد بومی و تحصیلکرده ساکن در نزدیک معادن علاوه بر ایجاد اشتغال ، میزان استخراج غیرمجاز از معادن تا حد قابل توجهی کاهش می یابد چراکه روستاییان به علت نزدیک بودن به معادن زودتر از دیگر افراد از حضور افراد سودجو مطلع می شوند.

آزاد اضافه کرد: برای جلوگیری از فعالیت افراد سودجو باید محدوده معادن تعیین و استخراج تنها در همان محدوده صورت گیرد.

وی گفت: می توان از متقاضیان دارای صلاحیت به جای افراد متخلف که دارای مجوز که اقدام به بهره برداری غیر مجاز می کنند بهره گرفت .

وی تاکید کرد: دولت توان و ابزار برخورد با افراد متخلف را دارد ولی این مجموعه دنبال برورد قهری با بهره بردارای نبوده بلکه با تدبیر و برنامه ریزی درصدد ساماندهی و رفع مشکلات آنان هستیم.

بالاترین مقام اجرایی استان همدان تصریح کرد: مسوولان و متولیان بخش معدن باید با ارائه برنامه منسجم دنبال ساماندهی معادن باشند چراکه هدف این مجموعه تعطیل کردن معادن نیست.

آزاد خواستار جلوگیری از انتقال و دپوی سلیس در زمین های کشاورزی شد و گفت: بهره بردارن نباید در زمان استخراج معادن تنها تا 20 سانتیمتری زمین نفوذ کنند چراکه ذخایر معدنی علاوه بر سطح در عمق زمین نیز وجود دارد.

وی گفت: وارد کردن مصالح از استان های مجاور با وجود تولید مشابه آن در داخل استان امری نامعقول است و برای جلوگیری از تداوم این روند نامطلوب البته با در نظر گرفتن کیفیت مصالح باید از پرداخت هزینه حمل و نقل به پیمانکار خودداری کرد.

استاندار همدان گفت: فعال شدن مکان های تولید مصالح در استان علاوه بر ارزش افزوده ای که برای استان دارد در کاهش هزینه ها و ایجاد اشتغال موثر است.

رییس سازمان صنعت معدن و تجارت همدان نیز گفت: استان همدان در انجام پهنه بندی معادن و اعلام فراخوان رتبه نخست کشور را دارد.

سیاری افزود: 10 پهنه مصوب در همدان وجود دارد که هشت پهنه آن خارج از محدوده محیط زیست قرار گرفته و برای این تعداد در نشریات استانی در دو مرحله فراخوان داده شده است.

وی گفت: استان همدان دارای 262 معدن است که 142 معدن فعال، 104 معدن تعطیل و 16 معدن در حال تجهیز هستند.

وی عمده علل تعطیلی معادن را مشکلاتی همچون مشکلات محلی، کاهش تقاضا در بازار مصرف، اختلافات داخلی، عدم توان مالی بهره بردار، مشکلات اداری و تعطبات بدون دلیل ذکر کرد.

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal