كارشناس مسؤول تغذيه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان بر افزايش مصرف آب و مايعات در فاصله افطار تا سحر براي جلوگيري از يبوست در ماه مبارك رمضان تاكيد كرد.
"آرزو كاوه اي"، اظهار كرد: با توجه به اينكه در فصل ماه مبارك رمضان هستيم ميزان تحرك افراد كاهش مي يابد و وعده هاي مصرف غذا در اين ماه تغيير كرده بنابراين افراد دچار يبوست مي شوند.
وي افزود: براي جلوگيري از يبوست در اين ماه بايد ميزان تحرك را افزايش دهيم و پياده روي كنيم همچنين مصرف مايعات بين 6 تا هشت ليوان در طول فاصله افطار تا سحر داشته باشيم.
كاوه اي ادامه داد: براي جلوگيري از يبوست در اين ماه بايد ميزان مصرف سبزيجات را افزايش دهيم البته مصرف سبزيجات در هنگام سحر موجب تشنگي مي شود بنابراين بهتر است در هنگام افطار صرف شود.
اين كارشناس تغذيه افزود: براي جلوگيري از ايجاد تشنگي در هنگام روزه داري بايد زمانيكه فرصت خوردن داريم ميزان مصرف مايعات را افزايش دهيم همچنين از ميوه هاي فيبردار استفاده كنيم.
وي تاكيد كرد: مصرف چاي پررنگ و قهوه موجب تشنگي مي شود بنابراين براي جلوگيري از ايجاد تشنگي در طول روزه داري بايد از مصرف چاي پر رنگ خودداري كنيم و چاي را به صورت رقيق مصرف كنيم.
وي تاكيد كرد: براي جلوگيري از ايجاد تشنگي در طول روزه داري بايد مصرف سبزيجات را در سحري كاهش دهيم چرا كه در طول روز موجب افزايش تشنگي مي شود.
كاوه اي به رعايت فاصله بين افطار تا شام اشاره كرد و گفت: در گذشته كه شبها بلندتر بود بايد فاصله افطار تا شام حداقل سه ساعت باشد اما با توجه به كوتاهتر بودن طول شب بايد فاصله افطار تا شام يك و نيم تا دو ساعت باشد.
وي افزود: در صورتيكه هنگام صرف افطار و شام فاصله را رعايت نكنيم انرژي به يكباره ذخيره مي شود و در نهايت موجب چاقي فرد مي شود بنابراين بايد انرژي را در چندين دفعه دريافت كنيم تا از ذخيره شدن و در نهايت چاقي جلوگيري شود.
منبع:ایسنا
دیدگاه شما