به گزارش آوای سیدجمال، بشیر حاجی بیگی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از مردم نوعدوست و ایثارگر کشور خواست در روزهای پیش رو اهدای خون را در برنامه خود قرار دهند و افزود: همه ساله با آغاز فصل سرما و آغاز بارش های فصلی میزان مراجعه مردم به مراکز انتقال خون برای اهدای خون کم می شود و در حال حاضر نیز با توجه به ورود موج سرما و بارش های برف و باران مراکز انتقال خون در سراسر کشور با کاهش ذخایر خون و فرآورده های آن روبرو شده اند.
وی تاکید کرد: نیاز به خون و فرآورده های آن مختص زمانی خاص نیست و این نیاز همیشگی و به صورت روزانه است.
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: به رغم فعالیت های شبکه خون رسانی کشور و کمک استان های معین به استان هایی که در آنها مصرف خون و فرآورده های خونی به علت وجود بیماران تالاسمی و بیماران خاص و افزایش میزان جراحی های قلب باز بالا است، همچنان نیاز به خون زیاد است، از مردم در سراسر کشور دعوت می کنیم به مراکز انتقال خون برای اهدای خون مراجعه کنند.
حاجی بیگی اضافه کرد: در حال حاضر به تمام گروه های خونی نیاز داریم اما افرادی که دارای گروه خونی منفی هستند، توجه بیشتری به اهدای خون داشته باشند.
حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام است
سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام و حداکثر سن ۶۰ سال تمام است.
حاجی بیگی افزود: حداکثر سن برای اولین اهدای خون ۶۰ سال است و برای دفعات بعدی اهداکننده مستمر (با سابقه حداقل ۲بار اهدای خون درسال) حداکثر ۶۵ سال است.
حداقل سن قابل قبول برای اهدای خون ۱۸ سال تمام است
وی در خصوص ضرورت اهدای خون تصریح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است و همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.
حاجی بیگی گفت: بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی است.
وی اضافه کرد: همچنین خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارسی که به زردی دچار میشوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند.
بر اساس آمارهای اعلام شده در ایران سالانه بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برای اهدای خون به مراکز اهدای خون مراجعه می کنند که در این میان، ۲ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر موفق به اهدای خون می شوند.
در حال حاضر اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هیچ چشم داشتی و به منظور کمک به بیماران نیازمند به خون و فرآورده های آن انجام می شود و هم اکنون شاخص اهدای خون در ایران ۲۷ نفر به ازای هزار نفر جمعیت است که شاخص خوبی محسوب می شود.
دیدگاه شما