به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای سیدجمال»، به نقل از فارس افشین محمدی ظهر امروز در جمع خبرنگاران در سالن جلسات سازمان انتقال خون در خصوص شرایط و ضرورت اهدای خون اظهار کرد: خون ماده حیاتی است که جایگزین ندارد و در موارد مختلف نظیر جراحیها نیاز شدید به آن است.
وی با بیان اینکه در کشور بیش از ۲۰ هزار بیمار تالاسمی وجود دارد که معمولا ماهی دو بار خون میگیرند گفت: مصرف خون ما به خاطر بیماران تالاسمی بالاست و یک چهارم خون کشور برای این بیماران استفاده میشود.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه همدان میزان بیماران تالاسمی کمی دارد و در کشور این موضوع عنوان شده به استانهایی که بیماران تالاسمی زیادی دارند، خون داده شود افزود: از ابتدای سال تاکنون قریب به ۹ هزار و ۵۰۰ واحد انتقال خون به استان تهران داشتیم و میزان اهدای خون استان نیز ۴۰ هزار واحد بوده است.
وی با بیان اینکه کیفیت کار مهم است و در این راستا به بیش از ۲۰ درصد اهداکنندگان اجازه اهدای خون نمیدهیم و برخی افراد را معاف دائم اهدای خون میکنیم گفت: روی خونها آزمایش هم انجام میدهیم که در کشورهای پیشرفته آزمایش به صورت NAT انجام میشود اما حتما از افراد هم رفتارهای پرخطر را میپرسیم تا اجازه انتقال آلودگی داده نشود.
محمدی با بیان اینکه پیشبینی ما این است که تا پایان سال ۴۴ هزار واحد اهدای خون داشته باشیم گفت: نگرانی ما همواره در تامین پلاکت است چرا که پلاکت عمر کمی دارد اما پلاسما تا دو سال قابل نگهداری است.
بیش از یکهزار نفر اهداکننده پلاکت به روش جدید داریم
وی با اشاره به اینکه ذخایر ما طوری تعریف شده که تا ۱۰ روز گلبول قرمز و خون را داشته باشیم اما پلاکت اینطور نیست ادامه دارد: مصرف پلاکت در استان بالاست و شاید این موضوع به فعال بودن بخش هماتولوژی استان نسبت به استانهای دیگر برمیگردد چراکه بیماران از سایر استانها برای درمان به همدان میآیند.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با اشاره به اینکه در روش آفرزیس، روش جدید تامین پلاکت، ۶ واحد جدا میشود و تاثیرگذاری آن بیشتر از پلاکتی است که در حالت عادی تامین میشود و به همین خاطر بیماران درخواست این پلاکت را دارند افزود: افراد اهداکننده این پلاکت باید بیش از ۷۰ تا ۷۵ کیلو وزن داشته باشند.
وی با بیان اینکه بیش از یکهزار نفر اهداکننده پلاکت به روش جدید داریم و بیش از ۶ هزار پلاکت ما به این روش تهیه میشود عنوان کرد: پذیرهنویسی سلولهای بنیادی نیز مشابه پیوند مغز استخوان و خون بند ناف عمل میکند و دارای ارزش است.
محمدی با اشاره به اینکه پذیرهنویسی سلولهای بنیادی اقدام ارزشمندی است که در استان هم انجام میشود گفت: سازمان انتقال خون برای اولین بار میخواهد برای یک میلیون از نمونههای خود آزمایش NAT انجام دهد، از آنجا که هزینهها بالاست فعلا این میزان واحد در نظر گرفته شده است.
وی با بیان اینکه صنعت پلاسما در برخی کشورها درآمدی معادل صنعت نفت دارد افزود: ایمونوگلوبین یا IVIG که در درمان بیماریها تاثیر دارد را از پلاسما میگیرند.
میزان اهداکنندگان خون مستمر ۵۰ درصد است
مدیرکل انتقال خون همدان با بیان اینکه ما امروز بیش از ۲۰ هزار واحد پلاسما تهیه میکنیم که به کشورهای دیگر ارسال میشود عنوان کرد: این پلاسما به صورت خام به شرکتهای کشورهای توسعهیافته داده میشود و آنها چندین برابر قیمت داروی مشتق از پلاسما را به ما میفروشند که میطلبد خود شرایطی را فراهم کنیم تا این فراورده خام صادر نشود.
وی با اشاره به اینکه این شرکتها در کشور و استان برای پذیرش پلاسما چندین روز بازرسی انجام میدهند که خوشبختانه ما تمام اصول را رعایت میکنیم خاطرنشان کرد: این اعتبار را داریم که کشورهای پیشرفته پلاسما را از کشور و استان ما دریافت کنند و داروی مشتقات پلاسما بسازند.
محمدی با بیان اینکه کشور زمانی پالایشگاه پلاسما داشت اما بنا به مسائلی تعطیل شد افزود: امروز عربستان به دنبال این پالایشگاه است که امیدواریم این مهم در کشور ما نیز بار دیگر راهاندازی شود.
وی با بیان اینکه همدان از استانهایی است که از لحاظ کیفیت خون مورد تایید است گفت: همدان در شبکه خونرسانی کشور نیز نقش پررنگی دارد به طوری که بیش از یک چهارم خون ما به تهران ارسال میشود که یا خود مصرف میکند یا به استانهایی نظیر سیستان و بلوچستان ارسال میکند.
مدیرکل انتقال خون همدان با بیان اینکه خوشبختانه ما در کشور اهدای خون جایگزین نداریم چراکه فرهنگسازی خوبی شده و مردم نوعدوست ما خون اهدا میکنند بیان کرد: افرادی که مرتب خون میدهند کمتر دچار سکته مغزی میشوند بنابراین اهدای خون برای سلامتی موثر است.
وی با اشاره به اینکه اهدای خون خانمها در ایران کمتر است و مشارکت پایین است به طوری که میانگین کشور و استان ۵ درصد به میزان اهداست گفت: ترس از اهدا و باورهای غلط در مورد کمخونی باعث شده خانمها کمتر مشارکت داشته باشند در حالی که اهدای خون میتواند برای آنها اثر مثبت داشته باشند.
محمدی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در استان گفت: برای شهرستان نهاوند مرکز ثابت خون دایر خواهد شد؛ در حال حاضر در شهرستان همدان و ملایر مرکز ثابت خون داریم و برای بقیه شهرستانها در قالب تیم سیار فعال هستند.
وی در ادامه با بیان اینکه ظرفیت سردخانه را افزایش خواهیم داد تا شرایط نگهداری بیشتری داشته باشیم افزود: متاسفانه در کشور بهرهوری ضعیف است و وقتی تعداد مراکز افزایش مییابد باید تجهیزات را هم ارتقا داد.
مدیرکل انتقال خون استان همدان با بیان اینکه خوشبختانه امید به زندگی در کشور بالا رفته و هرچه سن و مداخلات پزشکی بیشتر باشد، مصرف خون هم بالا میرود افزود: هر سه ثانیه یک واحد خون در کشور مصرف میشود.
وی در خصوص اهداکننده مستمر، باسابقه و بار اولی خون گفت: هر چه تعداد اهداکننده خون مستمر را بیشتر کنیم ریسک بار اولی کم میشود اما با توجه به بالا رفتن سن نیاز است که اهداکنندگان بخشهای دیگر را تقویت کنیم.
محمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان اهداکنندگان خون مستمر ۵۰ درصد، باسابقه ۲۵ درصد و بار اولی ۲۵ درصد است.
پایان پیام
دیدگاه شما