آخرین اخبار

19. مهر 1394 - 14:34   |   کد مطلب: 28948
آوای سیدجمال از شیرینی کام اسدآبادی‌ها با چغندرقند گزارش می‌دهد
اسدآباد در جایگاه دوم تولید چغندرقند استان همدان
شهرستان اسدآباد با استفاده از دانش کارشناسان و رعایت تناوب کشت محصولات در اراضی، در طی چند سال متوالی بعد از نهاوند رتبه دوم تولید چغندر قند استان همدان را دارد.

به گزارش آوای سیدجمال، شهرستان اسدآباد با میزان 64 هزار و 439 هکتار اراضی کشاورزی یکی از مستعدترین شهرستان‌های استان همدان در بخش کشاورزی است. این شهرستان با اقلیم‌های متفاوت و خاک‌ حاصلخیز ظرفیت‌های عظیمی برای توسعه محصولات مختلفی از جمله چغندرقند دارد که به عنوان سودآورترین محصول زارعی در رونق اقتصادی شهرستان تأثیر بسزایی داشته است.

 

قند یکی از منابع اصلی تأمین انرژی انسان است و قند چغندرقند از عمده‌ترین قندها محسوب می‌شود که امسال  حدود دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی به کشت این محصول اختصاص داده شد.

 

تولیدات محصول چغندرقند شهرستان با پیش‌بینی بیش از 95 هزار تن تولید در سال‌ جاری به کارخانه‌های قند همدان و اصفهان صادر می‌شود.

 

 در گفت‌وگویی با مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد جایگاه و رتبه شهرستان اسدآباد را در تولید چغندرقند جویا شدیم.

 

ناصر فتاحی با بیان اینکه امسال حدود دو هزار هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان زیر کشت چغندرقند است، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود که امسال 95 هزار تن چغندرقند از این میزان سطح کشت برداشت شود.

 

وی با اشاره به اینکه شهرستان اسدآباد به عنوان قطب تولید چغندرقند در سطح استان و کشور است، افزود: این شهرستان در طی سالهای متوالی رتبه دوم و در برخی سالها رتبه اول را در سطح استان داشته است.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد با اشاره به کیل‌گیری در سطح مزارع  شهرستان گفت: رکورد کیل‌گیری ما در سطح شهرستان 156  تن و 600 کیلوگرم بوده است که میزان کیل‌گیری نسبت به میانگین تولید ما که 45 تن بوده است.

 

 

وی با اشاره به شرایط آب و هوایی، نیاز به مدیریت خوب در منابع آبی و خاکی را در بحث کشاورزی مهم و ضروری خواند و گفت: با حفظ منابع آبی و افزایش میانگین تولید و استفاه از دستورالعمل‌های جهاد کشاورزی مسلماً می‌توان به اهداف مهم کشاورزی در بحث تولیدات دست یافت.

 

فتاحی یادآور شد: رعایت الگوی کشت، کشت به موقع مبارزه با علف هرز برداشت به موقع می‌تواند در بالا بردن سطح میانگین عملکرد تأثیرگذار باشد.

 

وی استفاده از کشاورزی حفاظتی را از دیگر ضروریات دانست و گفت: کشاورزی حفاظتی در واقع استفاده از مکانیزاسیون و منابع آبی کمتر در بخش کشاورزی است که موجب می‌شود تردد تراکتور در مزرعه کمتر شود.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد میانگین عیار چغندرقند  را با توجه به برداشت این محصول نامشخص دانست و گفت: احتمال دارد این میزان عیار به 16 برسد.

 

در سال‌های اخیر آبیاری بارانی یا آبیاری تحت فشار یکی دیگر از برنامه‌های دولت برای صرفه‌جویی در مصرف آب و همچنین استفاده بهینه در آبیاری محصولات کشاورزی است که امروز بیش از 13هزار و 200 هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان با آبیاری تحت فشار آبیاری می‌شوند.

 

برنامه‌ریزی آبیاری و استفاده از آبیاری تحت فشار روشی است که مشخص می‌کند چه موقع و چه مقدار آب برای تولید محصول کافی و نیاز است که چغندرکاران نمونه اسدآبادی از این روش برای تولید بیشتر خود استفاده کردند.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد در این زمینه گفت: 70 درصد از سطح زیر کشت چغندرقند مجهز به آبیاری تحت فشار است.

 

وی با بیان اینکه ما به دنباال این هستیم که آبیاری تحت فشار را تبدیل به آبیاری تیپ کنیم، خاطرنشان کرد: این برنامه از سال آینده اجرایی خواهد شد.

 

فتاحی با بیان اینکه از 20 هزار هکتار اراضی کشاورزی شهرستان میزان 13 هزار و 200 هکتار زیر پوشش این نوع سیستم است، گفت: آبیاری قطره ای یا تیپ را به صورت الگویی انجام داده ایم که برنامه خوبی را از سال آینده خواهیم داشت.

 

وی به کشاورزان برای مجهز کردن مزارع خود به سیستم تیپ توصیه کرد و گفت: در غیر این صورت با توجه به اینکه کشت چغندرقند یک محصول پر آب بر است، امکان کاهش سطح کشت این محصول برای سال آینده وجود خواهد داشت.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد از پرداخت تسهیلات یارانه ای برای تجهیز سیستم تیپ خبر داد و گفت: برای هر هکتار به مبلغ 6 میلیون و500 هزار تومان  تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار می‌گیرد.

 

این روزها حضور کشاورزان در کلاس‌های آموزشی جهاد کشاورزی بیش از پیش تأکید شده است چراکه با استفاده از فنون و دانش جدید می‌توان به تولیدات بیشتر و قطعاً به توسعه و رشد اقتصادی روزافزون دست یافت.

 

فتاحی استفاده از بذر مرغوب، مبارزه با آفات، کودهای ریز مغزی، تقویتی و فسفاته در ابتدای کاشت در تولید محصول چغندرقند را تأثیرگذار دانست.

 

وی با اشاره به عدم ابلاغ افزایش شکر در سطح کشور، گفت: احتمالا" امسال با توجه به قیمت نابسامان و پائین شکر با مشکل پرداخت مطالبه چغندرکاران مواجه باشیم.

 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد با اشاره به اینکه 14 هزار تن چغندرقند تاکنون برداشت شده است، گفت: پیش‌بینی میشود امسال 95 هزار تن چغندرقند از سطح مزارع اسدآباد برداشت شود که این امر تا پایان آبان ماه ادامه خواهد داشت.

 

امروزه یکی از دلایل موفقیت‌آمیز چغندرقند در سطح اراضی کشاورزی شهرستان اسدآباد استفاده از فنون و دانش جدید در کشت این نوع محصول است.

 

کارشناسان کشت محصول چغندرقند بر این باورند که کشاورزان با رعایت تناوب کشت محصولات در اراضی کشاورزی خود و همچنین استفاده از بذر مناسب، مبارزه با آفات و علف هرز، استفاده از آبیاری بارانی و عمل به توصیه‌های کارشناسان جهاد می‌توانند محصولی باکیفیت را تولید کنند.

 

برای تولید قند بیشتر باید عملیات زراعی بهتر را در دستور کار داشت که در این زمینه گفت‌وگویی با کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد داشتیم.

 

صوفی با بیان اینکه ابتدا برای کشت موفقیت‌آمیز محصول چغندرقند برنامه‌ریزی در زمینه شخم‌زنی مناسب نیاز است، اظهار داشت: شخم عمیق در کشت چغندرقند از مهم‌ترین عملیات خاک‌ورزی به شمار می‌رود که اصلاح ساختمان خاک، به زیر خاک کردن بقایای کشت قبلی، تراز و هموار کردن بستر بذر از مهم‌ترین اهداف شخم‌زنی است.

 

وی با بیان اینکه کوددهی مرحله دوم علمیات کشت چغندرقند است، افزود: برای درک بهتر از مقدار مواد معدنی خاک کشاورزان باید خاک خود را از نظر میزان ازته، فسفر و منیزیم آزمایش کند که ما در اداره خدمات ترویج آنان را به آزمایشگاه‌های موجود در شهرستان معرفی می‌کنیم.

 

کارشناس جهاد کشاورزی اسدآباد با اشاره اینکه تهیه بذر مناسب و بذرکاری در مرحله دوم و سوم عملیات کاشت چغندرقند قرار دارند، تصریح کرد: از سال 83 ارقام مونورژم بذر چغندرقند وارد شهرستان اسدآباد شده که استفاده از این نوع ارقام مونورژم بذر موجب تک‌جوانه بودن برگ چغندرقند می‌شود.

 

وی افزود: مبارزه با علف هرز، بیماری‌ها و آفات از دیگر راهکارهای کشت باکیفیت و بهتر محصول چغندرقند است.

 

صوفی ارتباط کشاورز با مراکز خدمات ترویج و شرکت‌های فنی و مهندسی را مهم و ضروری دانست و گفت: در سطح شهرستان اسدآباد هفت شرکت فنی و مهندسی کشاورزی فعال وجود دارد که 35 نفر ناظر کارشناس در این شرکت‌ها فعالیت دارند.

 

وی از کشاورزان خواست برای کشت به موقع، انجام عملیات‌های کاشت، داشت و برداشت از توصیه‌های کارشناسان استفاده و با آنان قرارداد ببندند.

 

کارشناس جهاد کشاورزی شهرستان اسدآباد اذعان داشت: چغندرکارانی که به عنوان نمونه انتخاب می‌شوند، در کلاس‌های آموزشی شرکت و از توصیه‌های فنی و مهندسی کشاورزی استفاده کرده‌اند.

 

امیدواریم چغندرکاران شهرستانی با استفاده از تجارب، دانش و فنون جدید کشت چغندرقند موجب کشت و تولید با کیفیت این محصول شوند چرا که این محصول می‌تواند در توسعه و رشد اقتصادی پایدار شهرستان کمک بی ‌شایانی داشته باشد.

انتهای پیام/ن

دیدگاه شما

نقشه ماهواره ای اسدآباد
پیش بینی وضعیت هوای اسدآباد
بانک ملت
https://telegram.me/Avaseyedjamal